E-COCON

Voorplaat e-cocon

Over e-cocon:

Sommige verhalen worden pas gelezen als ze op De Wereld Draait Door zijn besproken. E-cocon is zo'n verhaal. Het gaat over Tony en Nelly.
Niet alleen bibliotheken, bioscopen, dagbladen, gebedshuizen, winkels, winkelstraten, scholen, buurthuizen, verenigingsgebouwen en kantoren worden overbodig, ook tv's, pc's, smartphones en tablets. Alles wordt vervangen door de schermen van Het Systeem. Omdat de echte wereld leegloopt, wordt die steeds onaantrekkelijker voor de achterblijvers.
Als het uit de hand loopt kunnen we altijd nog terug naar die desolate echte wereld. Hoewel... zal Het Systeem een exodus uit de virtuele wereld tolereren?
Lafheid en heldenmoed, open en gesloten software, liefde en lust, verslaving en vermaak, vrijheid en privacy, religieus fundamentalisme en afgoderij, kinderlijk gedrag en doorgeslagen rationaliteit spelen allemaal een rol in dit verhaal. Deze toekomstroman is minder sciencefiction dan je denkt.
Lin Gnu is de naam van een collectief van schrijvers, redacteuren en omslagontwerpers.
Hier vind je enkele fragmenten uit e-cocon en op mcvries.nl staat een recensie.

"Inmiddels twee keer gelezen en nu uitgeleend... wát een boeiend en belangrijk boek!" – Marlies van der Poel

“Actueel, spannend, beklemmend, maar niet zonder humor. Geeft het begrip 'Amersfoort aan zee' nieuwe inhoud.” – Jaap Lemereis

“Geestig. Maar ook benauwend omdat steeds meer mensen zich nu al van de echte samen-leving lijken te verwijderen.” – Henriëtte Gaillard

'Deze week ondanks de hitte toch het boek maar eens uitgelezen. Goed verhaal, lekker vlot geschreven. Nu nog in het Engels voor de rest van de wereld.' – Arie de Jonge

Bestellen

Het e-boek kost 5 euro.

Het papieren boek (ISBN 9789081129602, 199 pagina's) is uitverkocht.

Inmiddels is er een verkorte versie van E-cocon verschenen: Tony, Nelly en ik . Dit boek is voor € 10,- te bestellen op 1boek.nl. Via deze link kunt ook de eerste acht pagina's lezen.