Mailinglijsten

De vereniging beschikt over een aantal mailinglijsten. Een mailinglijst is een manier van communiceren met veel mensen tegelijk per e-mail. Mensen kunnen een bericht naar de lijst sturen, zodat alle andere mensen op de lijst die e-mail kunnen ontvangen. Het is makkelijk om daarop te antwoorden zodat er eenvoudig gediscussieerd kan worden. De mailinglijsten van de NLLGG worden voor allerlei doeleinden gebruikt.

Welke lijsten zijn er?

Lijst voor Linux-vragen

De meest gebruikte toepassing is dat leden elkaar vragen kunnen stellen over het gebruik van Linux en open source software. De geboden hulp komt van een andere gebruiker op de lijst. Zodoende kan je ervaringen en kennis met elkaar delen. Het archief is publiek in te zien.

De Stamtafel

De stamtafel is de mailinglijst voor en door leden van de NLLGG. Alleen leden kunnen vanaf hun opgegeven e-mailadres naar deze lijst schrijven. Hier kan je discussiëren over de vereniging en andere gedachtengoed die je wilt delen met leden van de vereniging.

Overige lijsten

Voor communicatie van organiserende activiteiten binnen de vereniging worden ook mailinglijsten gebruikt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de programmacommissie die zich bezighoudt met de planning en organisatie van de twee-maandelijkse landelijke NLLGG-bijeenkomsten, en zo ook door regionale/lokale groepen. Deelname aan deze lijsten kan doorgaans pas als je deel uitmaakt van betreffende commissie of groep.

Daarnaast wordt een aantal mailinglists slechts gehost door de NLLGG op haar server. De NLLGG stelt haar servers beschikbaar voor deze lijsten, maar is expliciet niet de eigenaar van deze lijsten. Zodoende is de vereniging niet verantwoordelijk voor het verkeer wat daar overheen gaat.

Een nieuwe lijst starten

Mocht je zelf een discussielijst willen starten, stuur dan een mailtje naar het bestuur waarin je een toelichting geeft op de doelstelling en doelgroep van de discussielijst. Het bestuur zal zo snel mogelijk laten weten of het aan het verzoek kan worden voldaan.

In- en uitschrijven op mailinglijsten

Kijk op het lijst overzicht om te zien welke lijsten er beschikbaar zijn en kiezen waar je je voor wilt in schrijven. Klik op de naam van de lijst en je zult een aantal opties voor betreffende lijst zien. Volg de instructies om je in of uit te schrijven. Bij inschrijving krijg je altijd een mailtje met een link ter bevestiging en het kan zijn dat een moderator je inschrijving moet goedkeuren.

Basisregels voor berichtplaatsing

Hou conversaties netjes, beledigingen of scheldpartijen zijn nergens voor nodig. Om voor iedereen de leesbaarheid te behouden, willen we je op het hart drukken om vooral geen HTML-mail te gebruiken. Gewoon platte tekst voor gebruik op de lijsten werkt het beste.