Landelijke bijeenkomst - januari 2017

Datum: zaterdag 21 januari, 2017

In 2017 gaat de NLLGG uiteraard weer meerdere bijeenkomsten organiseren. Het jaar tweeduizendzeventien booten we op 21 januari. De koffie en thee zullen voor je klaar staan als je om 10:00 de deuren van de school binnen loopt. En natuurlijk gaan we leuke sessies organiseren, maar daar zullen we later meer over schrijven op deze pagina. Kom dus vooral binnenkort weer eens op deze pagina kijken.

De programmacommissie staat altijd open voor nieuwe onderwerpen en sprekers. Community's zijn ook van harte welkom om een kraam neer te zetten, meetings te houden of een eigen track te vullen. Mail de programmacommissie met jouw/jullie aanmelding of eventuele vragen.

Schema

Tijd Lezing Zaal
1130 Marco Verleun
Kennismaking met LPI Essentials en NASC
Zaal 1
1200 NLLGG
Linux spreekuur
Algemene zaal
1330 Tim Franssen
Ruby workshop
Zaal 1

Lezingen

Onderwerp: Kennismaking met LPI Essentials en NASC

Spreker:

Marco Verleun

Biografie:

Marco Verleun studeerde in 1989 af aan de HTS Alkmaar. Hij volgde daar de opleiding Electrotechniek, specialisatie computerkunde.
Vervolgens ging hij bij HP werken en kwam daar in aanraking met Unix en Linux.
Na een aantal omzwervingen is hij in 2002 als zelfstandige aan het werk gegaan om consultancy en training te leveren op het gebied van Linux, Open Source, Apple OS X en Apple iOS.
Sinds 2016 is hij actief betrokken bij NASC en daar verantwoordelijk voor alle Linux en IoT gerelateerde opleidingsmogelijkheden die NASC aan onderwijsinstellingen kan aanbieden.

Samenvatting sessie:

De wereld om ons heen verandert. De technologie komt steeds dichter bij ons en de roep om digitale vaardigheden worden luider en luider. Er is veel aandacht voor ICT in het onderwijs, maar ook daarbuiten wordt het steeds belangrijker.

NASC ondersteunt docenten in het ICT onderwijs al jaren door opleidingen aan te bieden van gerenommeerde leveranciers die scholen kunnen gebruiken in hun lesplan.

Sinds enige tijd bieden wij nu ook tot de mogelijkheid om online te trainen voor zowel het LPI Essentials examen als LPIC-1. Tijdens deze sessie willen we je kennis laten maken met deze trainingen en andere. Denk daarbij aan Internet of Things, Cybersecurity e.d.
Ook niet studenten moeten zich kunnen blijven ontwikkelen. Vandaar dat we deze modules ook willen aanbieden aan organisaties zoals de NLLGG voor niet commercieel gebruik.

Dit is niet alleen een presentatie, maar ook meteen een praktische kennismaking. Jullie kunnen zelf kennis maken met de omgeving en beginnen met een studie. LPI Essentials is gratis, voor LPI 101 en LPI 102 wordt een bijdrage in de kosten verwacht.

Je moet dan wel zelf een laptop meenemen.

Deze presentatie/workshop duurt tot 13:00 uur.

Onderwerp: Linux spreekuur

Spreker:

NLLGG

Biografie:

Het NLLGG bestuur doet een experiment.

Samenvatting sessie:

We gaan proberen of het volgende idee werkt en hoe het bevalt:

Ongetwijfeld heb je wel van die probleempjes die je "nog een keertje wil oplossen, wanneer je er tijd voor hebt"... Maar dat komt er natuurlijk nooit van. Op internet zoeken levert ook niks op.
Tijd om je laptop/pc mee te nemen naar de NLLGG. Wij verzamelen een aantal slimme techneuten die je gaan helpen.
We zorgen dat er stekkerdozen, stroomkabels, en enkele beeldschermen, toetsenborden, muizen zijn dus je hoeft niet je halve bureau mee te nemen.

We zijn benieuwd of dit iets is waar onze leden wat aan hebben.

Onderwerp: Ruby workshop

Spreker:

Tim Franssen

Biografie:

Tim Franssen heeft een Bachelor in Computer Science en een Master in Human Media Interaction. Sinds grofweg de millenniumwisseling bouwt Tim websites met verschillende scripttalen, eerst Perl, later PHP en nu Ruby on Rails. Hobby-websites en pro-deo klussen zijn gaandeweg vervangen door betaalde opdrachten en werk, en tegenwoordig werkt Tim full time als product owner en applicatieontwikkelaar bij Nedap Healthcare. Zijn eerste aanraking met Linux was in 2003 in de vorm van Redhat en Gentoo.

Samenvatting sessie:

In deze Ruby workshop gaan we vanaf het allereerste begin met Ruby aan de slag. Wat is Ruby eigenlijk en wat maakt het anders dan andere programmeertalen? En wat is Rails? Na een stukje klassikale achtergrondinformatie zet ik jullie aan het werk om op zeer simpele manier te spelen met de taal. Als we dat zat zijn geef ik een demo hoe je met Ruby on Rails een simpele website bouwt. Om daar zelf mee aan de slag te gaan is huiswerk ;)

Merk dus op dat deze workshop niet voor gevestigde programmeurs bestemd is, en dat het nodig is om je eigen laptop mee te nemen.